Pismo poslušnog građanina Srbe: DRAGI NEBITNJACI…

jun 19, 2017 - 17:53 - Redakcija Opozicionar ©

Pismo poslušnog građanina Srbe: DRAGI NEBITNJACI…

DRAGI NEBITNJACI,

Bolno je saznanje da vaš vođa, među 700.000 vaših članova, nije našao nijednog sposobnog da ga zameni. Čak ni dovoljno kvalitetnog poltrona. Iako ste sve od sebe dali – ispali ste glupi. Što i nije neka novost. Davanjem mandata vanstranačkoj ličnosti, ne samo da vam je pljunuo u lice, nego vam je i poručio da ste nesposobni, da vas prezire i da vam ne veruje. I što je najgore – potpuno je u pravu. Čobanin nijednoj ovci iz stada ne ostavlja imanje na poverenje. Zato vi, dojučerašnji radikali, presvučeni u naprednjake, koji ste do juče nosili kamu u zubima – danas ushićeno šijete zastave duginih boja. Slepo pratite trendove, ogrnuti plaštom amnezije. I agresije. Koju su demonstrirali vaši ’’redari’’ uvrtanjem vratova neistomišljenicima tokom inauguracije cara, koji vam nije dao mandat. Bez obzira koliko ste klicali. I euforično aplaudirali kad je vaš vođa na konferenciji za štampu, sumanuto mahao fotografijom političkog protivnika ’’pijanca’’, iako je to zapravo fotografija iz pozorišne predstave – u kojoj čovek glumi pijanca. Al, šta vas briga. Jer, ako vas nije briga što kupovna moć u Srbiji iznosi 45% kupovne moći u Evropi, što bi vas bilo briga što vam se vođa srozao na nivo svadljive i lažljive pijačne tezgaruše, bez neophodnog minimuma dostojanstva koje priliči šefu države.

Srećom dobili ste mandatarku koja je u politici manje od godinu dana. Elektronski je umrežila državnu upravu. Toliko uspešno, da elektronski zahtevi za izdavanje zdravstvene knjižice nisu realizovani i po 7 meseci. I ne zna se kad će biti. Sve zahvaljujući istorijskoj efikasnosti buduće premijerke. Koja je nedavno izjavila: “Razmišljala sam da postanem član SNS, ali me plaši to što stranke menjaju svoje postulate”. Ako niste shvatili – da vam objasnim. I ona vam je pljunula u lice i rekla vam je da ste prevrtljivci. Što ćete joj uzvratiti poslušnim dizanjem ruku vaših poslanika u Skupštini. Dakle, dobili ste novog Lazara Krstića, koji je odbegao posle 10 meseci. Sećate se Laze Vunderkinda, koji će spasiti Srbiju? Kako se ne sećate? A onoliko ste mu se divili. E, ovo je isto to.

 

 

Ali, bar poskakujete od sreće, jer novi premijer neće kriti ženu kao stari. I baš vas briga za Palmu, koji je protiv nje. Tako je postao opozicija – iz pogrešnih razloga. Ne zbog diktatrure, nego zbog toga što je premijerka gej. Mada, uopšte nije bitna seksualna orijentacija premijerke. Problem je to što je obična marioneta, što je dokazala u prvoj izjavi – jezivoj mešavini poltronstva, demagogije, frazeologije i ispraznosti. A kad je rekla: „Čast je i odgovornost voditi Vladu“ – svi su osetili da je u sebi dodala: ’’rukom našeg vođe“.

Naročito sad kad je procvetala pravna država. MUP je posle samo 14 meseci završio istragu o Savamali i dostavio slučaj tužilaštvu. Znači da će batinaši sa inauguracije doći će na red u avgustu 2018. Za to vreme u zatvorskoj bolnici je, pod nerazjašnjenim okolnostima, umro Milorad Nikolić, koji je uhapšen zato što je prijatelju poslao SMS-poruku protiv vašeg vođe. Ali, stići će i to na red. Kad-tad. Do tada, umesto muzike, fontana na Slaviji nek emituje obećanja vašeg vođe. Od 2012. do danas. A vi slušajte i curkajte – zajedno sa fontanom.

Zato vas pozdravljam vašim tradicionalnim pozdravom:
Naprednjaci, evo srećnog dana – izvisila Zorana – pobedila Ana!

Zauvek vaš
poslušni građanin,
Srba

P. S.
Vi i dalje idite na tragikomično i bolesno poklonjenje vođi, ispred njegove kancelarije – da podgrejete njegovo osećanja veličine. Pa ako vas se seti – seti. Jer, malo li je, na ovu skupoću, dogurati i do bota na državnim jaslama?

(Izvor: Blic, autor: Žarko Jokanović)

jun 19, 2017 - 17:53 - Redakcija Opozicionar ©