Siniša Mali budući šef kabineta Ane Brnabić?

jun 18, 2017 - 21:31 - Redakcija Opozicionar ©

Siniša Mali budući šef kabineta Ane Brnabić?

Kako je potvrđeno Danasu, Vučićeva poruka je da ko ne glasa za Brnabićevu, neće moći da ostane u vladajućem bloku i ima dodatno vreme da razmisli o tome

Sednica Parlamenta Srbije najavljena za 20. jun, na kojoj je trebalo da budu izabrani nova premijerka Ana Brnabić i nekoliko novih ministara, definitivno je odložena za posle 23. juna, kada se održava svečanost povodom inauguracije predsednika Aleksandra Vučića.

O tačnim razlozima odlaganja postoji više verzija u političkim krugovima, ali su Danasu sagovornici potvrdili da je reč o dodatnom roku koji je Vučić dao partnerima SNS u vladajućoj koaliciji.

 

 

Kako je potvrđeno Danasu, Vučićeva poruka je da ko ne glasa za Brnabićevu, neće moći da ostane u vladajućem bloku i ima dodatno vreme da razmisli o tome.

Podsetimo, glasanje protiv najavili su Dragan Marković Palma i Muamer Zukorlić zbog gej seksualne orijentacije buduće premijerke. Prema rečima Danasovim sagovornika ne dovodi se u pitanje da Vučićevi naprednjaci imaju većinu da izglasaju Brnabićevu i promene u vladi.

Očekuju se, međutim, i značajne promene u vrhu vlasti. Kako Danas saznaje, Siniša Mali, trenutni gradonačelnik Beograda, slovi za glavnog kandidata za mesto šefa kabineta novi premijerke. Pre prelaska na novu dužnost biće ozvaničena ostavka Malog na funkciju gradonačelnika, na kojoj je osporen u javnosti zbog nekoliko jakih afera.

Dosadašnji šef kabineta premijera Ivica Kojić prešao je u Predsedništvo zajedno sa Aleksandrom Vučićem.

Izvori Danasa procenjuju da će, u slučaju da se ovo obistini, predsednik Srbije i dalje operativno rukovoditi vladom zahvaljujući Siniši Malom, koji je Vučiću i do sada bio jedan od najbliskijih saradnika.

(Izvor: Danas)

jun 18, 2017 - 21:31 - Redakcija Opozicionar ©