Dveri: Vučić mora da povuče predlog da Ana Brnabić bude premijerka

jun 18, 2017 - 21:36 - Redakcija Opozicionar ©

Dveri: Vučić mora da povuče predlog da Ana Brnabić bude premijerka

Pokret Dveri zatražio je danas od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da povuče mandat za sastav vlade koji je poverio Ani Brnabić i ponovio da poslanici Dveri neće u parlamentu podržati njen izbor.

Posle sednice Glavnog odbora Dveri, saopšteno je da se predlogu da Ana Brnabić bude premijer protivi većina građana Srbije, pa čak i deo vladajuće koalicije, zbog čega bi Vučić morao da povuče predlog ili da ga parlament ne prihvati.

„Niti jedan glasač Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije na izborima nije glasao za izbor Ane Brnabić za predsednika vlade. Kakva je to SNS najveća stranka u Srbiji ako nema dobrog kandidata za predsednika vlade“, navodi se u saopštenju.

 

 

Dveri su posebno kritikovale ideju o vladi s dva premijera, gde bi Ana Brnabić bila zadužena za ekonomski deo, a Ivica Dačić za politički.

„To bi praktično bila vlada bez premijera u kojoj bi premijer bio predsednik Aleksandar Vučić lično. Aleksandar Vučić je imao priliku da bude predsednik vlade i pobegao je sa tog mesta, iako je pre samo nepunih godinu dana u višesatnom ekspozeu dao mnoga obećanja koja su trebalo da budu ostvarena do 2020. godine“, navele su Dveri.

(Izvor: Beta)

jun 18, 2017 - 21:36 - Redakcija Opozicionar ©