DJB: Seksualna orijentacija mandatara nije tema

jun 16, 2017 - 12:59 - Redakcija Opozicionar ©

DJB: Seksualna orijentacija mandatara nije tema

Pokret Dosta je bilo ocenio da seksualna orijentacija mandatarke za sastav vlade Ane Brnabić ne sme biti tema ako se u Srbiji poštuju i razumeju ljudska prava.

Taj pokret je naveo da će u Skupštini Srbije, kada Brnabićeva bude predstavljala ekspoze, tražiti odgovore na pitanja o njenim kvalifikacijama i programu.

„Rod i seksualna orijentacija mandatara ne bi smele da budu ni prepreka ni kvalifikacija za najodgovorniji posao u državi, ako zaista razumemo i poštujemo ljudska prava. To ne može i ne sme biti tema“, naveo je DJB.

 

 

Istakao je da teme moraju biti – sloboda medija, fer i jednaki izborni uslovi za sve, sprečavanje krađe izbora, birački spiskovi, finansiranje kampanja, partijsko zapošljavanje, korupcija, namešteni tenderi, vraćanje plata i penzija, propadanje domaćih poljoprivrednika, subvencije i pretvaranje Srbije u zemlju jeftine radne snage, partijsko pravosudje, partijska policija, Savamala i prebijanje novinara, lečenje dece preko SMS poruka, razaranje kulture i druge.

DJB je naveo da u uređenim zemljama konferencije za novinare drže mandatari, a ne predsednici države, ističući da juče nije bilo reči o „liku i delu“ Ane Brnabić, kao ni o eventualnim razlozima za njen izbor.

„Konferenciju za štampu na kojoj je saopštio koga je on lično izabrao, Aleksandar Vučić, predsednik SNS-a i države, iskoristio je da održi još jednu predstavu, već čuvenu po prenemaganju, glumatanju, pretnjama, izvrtanju činjenica, napadima na opoziciju, zamišljene neprijatelje i novinare“, navedeno je u saopštenju.

(Izvor: Beta)

jun 16, 2017 - 12:59 - Redakcija Opozicionar ©