Poslanik Đukanović podržava SNS batinaše i TRAŽI DA BUDU NAGRAĐENI

jun 14, 2017 - 14:29 - Redakcija Opozicionar ©

Poslanik Đukanović podržava SNS batinaše i TRAŽI DA BUDU NAGRAĐENI

Obezbeđenje mitinga Srpske napredne stranke davilo je i fizički nasrtalo na građane i novinare u prisustvo policije u civilu, koja uopšte nije reagovala.

Novinarka Danas-a Lidija Valtner dala je izjavu Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu dva dana nakon što je brutalno napadnuta od strane SNS obezbeđenja samo zato što je htela da snimi nasilje nad građanima koji su hteli da drže transparent sa natpisom protiv vlasti, ili su zazviždali u pištaljku. Tužilaštvo je tada saopštilo da je pokrenulo postupak po službenoj dužnosti. Takođe, redakcija Danasa je podnela krivične prijave protiv N. N. lica i organizatora mitinga SNS zbog napada na njihovu novinarku.

Učesnik „Protiv diktature“ Marko Radosavljević, s druge strane, ceo slučaj je prijavio policiji i podneo krivičnu prijavu protiv N. N. lica. Danas je na slikama identifikovao Milutina Markovića, inače foto-reportera koji radi za Tanjug.

Međutim, direktorka Tanjuga, Branka Đukić, već je u dva navrata na pozive lista Danas o tome zbog čega se Tanjug nije oglasio povodom napada na ovog foto-reportera, odgovorila da ta agencija na dan inauguracije Vučića nije imala svoje foto-reportere angažovane na ulici, na platou ispred Skupštine Srbije, gde se odvijao miting podrške SNS.

Milutin Marković, koji je, takođe, brutalno napadnut, davljen i guran i izvučen od platoa Skupštine Srbije do Pionirskog parka, što se jasno može videti na fotografijama koje objavljujemo, juče nije odgovarao na pozive Danasa i pitanje da li je reagovao na napade SNS obezbeđenja tokom mitinga, i da li je to prijavio policiji ili svojoj redakciji. Iako direktorka Tanjuga tvrdi da ta agencija nije imala foto-reportere na ulicama tokom inauguracije Vučića, Danasu je nekoliko kolega potvrdilo da Milutin Marković radi za Tanjug, a kada pretražujete njegovo ime na internetu, izlazi ogroman broj linkova upravo Tanjuga, na čijim fotografijama je potpisan foto-reporter Tanjuga: Milutin Marković. Na Fejsbuk profilu Milutina Markovića piše da je zaposlen u agenciji Tanjug.

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović podržao je SNS batinaše.

On je na svom Tviter nalogu napisao da treba da se zaustavi „medijska hajka na mladiće koji su sklonili one koji su došli na skup da izazivaju incident“.

djuka2

On je čak i tvitom podržao momke koji su vidno davili novinare.

djuka1

Takođe je napisao da će se i lično založiti da batinaši budu pohvaljeni i nagrađeni.

djuka3

Svi ovi tvitovi izazvali su brojne negativne komentare građana na Tviteru.

Podsetimo, na dan inauguracije Aleksandra Vučića 31. maja zabeleženo je nekoliko napada na novinare i aktiviste pokreta „Sedam zahteva“ i „Protiv diktature“. Naša novinarka Lidija Valtner je uzimajući izjavu od jednog starijeg gospodina, kojeg su prethodno policajci udaljili sa skupa Srpske napredne stranke kod Skupštine jer je nosio transparent protiv vlasti, bila prisutna kada su pripadnici obezbeđenja skupa naprednjaka fizički nasrnuli na demonstranta „Protiv diktature“.

Kada je pokušala telefonom da snimi taj nasrtaj, jedan iz obezbeđenja skupa, koji joj je prethodno već pretio da će joj baciti telefon da ne bi snimala, prišao joj je i hteo da otme telefon. Ona je to pokušala da spreči kada joj je prišao jedan od aktivista SNS i podigao sa zemlje, vukući i gurajući sve do Pionirskog parka, držeći je ispod vrata. Tamo ju je spustio na zemlju, a isti slučaj dogodio se i Marku Radosavljeviću, učesniku „Protesta protiv diktature“, koji je, prema Lidijinom svedočenju, sve vreme vikao: „Davite me, davite me, nisam ništa skrivio!“ Slučaj davljenja se jasno može uočiti na fotografijama koje objavljujemo.

(Izvor: Danas, Opozicionar)

jun 14, 2017 - 14:29 - Redakcija Opozicionar ©