DJB: Naprednjaci okupirali Beograd

jun 13, 2017 - 23:12 - Redakcija Opozicionar ©

DJB: Naprednjaci okupirali Beograd

U strahu od predstojećih gradskih izbora, gradska uprava Grada Beograda raspisala je konkurs za izbor sekretara i podsekretara svih 25 gradskih sekretarijata i to na period od pet godina, saopštio je pokret Dosta je bilo.

– Pojašnjenja radi, aktuelnom sazivu Skupštine Grada, kao i gradskom veću, mandat traje još najduže devet meseci što znači da aktuelna vlast namerava da izabere i postavi sekretare za ceo naredni mandat, nezavisno od toga ko će pobediti na narednim gradskim izborima i formirati vlast.

DJB podseća, od januara ove godine, nakon Odluke o Gradskoj upravi koja je izglasana na sednici Skupštine Grada krajem prošle godine, svi gradski sekretari i podsekretari bili su u statusu vršilaca dužnosti s oročenim mandatom od nekoliko meseci, tako da su gradski čelnici sad iskoristili pogodan trenutak i koristeći nedostatke u zakonskim procedurama, obesmislili čitav proces postavljenja.

 

 

– Ovakva odluka nedvosmisleno svedoči o strahu i panici vladajuće koalicije od rezultata narednih gradskih izbora i nameri da postavi i zadrži svoje partijske poslušnike na ključnim, najodgovornijim i najvišim mestima u gradskoj upravi. U skladu sa ‘’zakonima partokratije’’ nema sumnje da će ova mesta biti popunjena nedovoljno kvalifikovanom partijskom vojskom, umesto da na ih zauzmu najbolji, najstručniji i najkvalifikovaniji u svojim oblastima.

Imajući u vidu odgovornost koju imaju budući sekretari i podsekretari Skupštine Grada, pokret Dosta je bilo tražiće uvid u dostupnu konkursnu dokumentaciju i objaviće istu u skladu sa Zakonom o dostupnosti informacija od javnog značaja i zaštiti podataka o ličnosti.

– Pozivamo svoje članove, simpatizere, ljude od integriteta s odgovarajućim kvalifikacijama i profesionalnim iskustvom da pročitaju uslove i prijave se na javni konkurs i na taj način spreče postavljanje nestručnih partijskih vojnika na najodgovornije pozicije u gradskoj upravi. Rok za podnošenje prijava je 23. jun.

jun 13, 2017 - 23:12 - Redakcija Opozicionar ©