Siniša Kovačević: Spreman sam da se zakunem na tubi majoneza i rudi parizera da danas ispred Skupštine nije bilo nikog ko zna ko je Miroslav

maj 31, 2017 - 14:55 - Redakcija Opozicionar ©

Siniša Kovačević: Spreman sam da se zakunem na tubi majoneza i rudi parizera da danas ispred Skupštine nije bilo nikog ko zna ko je Miroslav

Srbija je dobila novog predsednika, a svečanosti polaganja zakletve prisustvovali su odlazeći predsednik Tomislav Nikolić, bivši predsednici Milan Milutinović i Zoran Lilić, predsednik RS Milorad Dodik, patrijarh SPC Irinej, beogradski nadbiskup Stanslav Hočevar, beogradski muftija Mustafa Jusufuspahić, kao i predstavnici Vlade Srbije i diplomatskog kora. U sali su bili prisutni i Vučićevi roditelji, Angelina i Anđelko, i njegova deca, sin Danilo i ćerka Milica.

Nekoliko minuta trajao je aplauz u skupštinskoj sali nakon što je predsednica parlamenta Maja Gojković pročitala izveštaj o sprovedenim predsedničkim izborima na kojima je Vučić pobedio u prvom krugu.

Vučić je zakletvu položio nad Ustavom, čiji je poseban primerak napravljen za ovu priliku, a ispod Ustava Srbije na govornici u parlamentu nalazi se i verna replika Miroslavljevog jevanđelja.

Vučić je zakletvu položio držeći desnu ruku na Ustavu Srbije, koji mu je dala predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić.

Tekst zakletve glasi: „Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiji kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti“.

Dramaturg Siniša Kovačević prokomentarisao je Vučićevu zakletvu nad Jevanđeljem.

– Spreman sam da se zakunem na tubi majoneza i rudi parizera da danas ispred Skupštine nije bilo nikog ko zna ko je Miroslav- napisao je Kovačević na Tviteru.

maj 31, 2017 - 14:55 - Redakcija Opozicionar ©