Kostreš traži hapšenje napadača na novinare

maj 31, 2017 - 23:02 - Redakcija Opozicionar ©

Kostreš traži hapšenje napadača na novinare

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš osudio je danas napade na novinare koji su izveštavali s polaganja zakletve novog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i zatražio hapšenje napadača.

„Napad nepoznatih osoba na novinarke samo je jedan od primera stanja u kojem je naše društvo. Očito je da vladaju nesigurnost i strah“, ukazao je Kostreš.

On je u pisanoj izjavi poručio da je Liga socijaldemokrata Vojvodine posebno zabrinuta jer je izostala reakcija policije.

„Tražimo hitnu i oštru reakciju nadležnih organa! Sigurnost svih građana mora biti zagarantovana. Izostanak reakcije značiće da država toleriše huligane i kršenje zakona, to će otvoriti ‘Pandorinu kutiju’ i naše društvo učiniti još nesigurnijim“, upozorio je Kostreš.

Novarke dnevnog lista Danas i Radio Beograda su danas napadnute ispred Doma Narodne Skupštine dok je Vučić preuzimao dužnost predsednika Republike.

Novinarka Danasa Lidija Valtner brutalno je napadnuta od strane pripadnika policije u civilu i SNS aktivista.

Ona je uzimajući izjavu od jednog starijeg gospodina, kojeg su prethodno policajci udaljili sa skupa SNS kod Skupštine jer je nosio tranparent protiv vlasti, bila prustna kada su pripadnici obezbeđenja skupa naprednjaka fizički nasrnuli na demonstranta Protiv diktature.

Kada je pokušala telefonom da snimi taj nasrtaj, jedan iz obezbeđenja skupa, koji joj je prethodno već pretio da će joj baciti telefon da ne bi snimala, prišao joj je i hteo da otme telefon. Ona je to pokušala da spreči kada joj je prišao jedan od aktivista SNS i podigao sa zemlje, vukući i gurajući sve do Pionirskog parka. Tamo ju je spustio na zemlju a isti slučaj dogodio se i učesniku Protiv diktature, kojeg je sve vreme vikao: „Davite me, davite me, nisam nista skrivio!“

Udruženje novinara Srbije (UNS) najoštrije je osudilo fizički nasrtaj na novinarku lista „Danas“ Lidiju Valtner na današnjoj inauguraciji novog predsednika Srbije i zatražilo u saopštenju od nadležnih da pronađu i kazne odgovorne.

(Izvor: Beta, Danas)

maj 31, 2017 - 23:02 - Redakcija Opozicionar ©