Janković sarađuje sa kadrovima Dinkića i Maje Gojković

maj 31, 2017 - 17:19 - Redakcija Opozicionar ©

Janković sarađuje sa kadrovima Dinkića i Maje Gojković

Predsednik Pokreta Slobodni građani Saša Janković najavio je saradnju sa Šumadijskom regijom koja je obnovila svoj rad, a čiji osnivači su bivši funkcioneri Ujedinjenih regiona Srbije.

– Šumadijska regija obnovila svoj rad. Obnovićemo zajedno naše društvo i uspostaviti porušene institucije. U pokretu- napisao je Janković na Tviteru.

Interesantno je da Janković pravi pokret sa pojedincima koji su bili ljudi Mlađana Dinkića, Maje Gojković,  sadašnje predsednice Skupštine i funkcionerke SNS-a i Boška Ničića koji je u Zaječaru obnovio saradnju sa SNS.  Tačnije, koji su bili funkcioneri stranke koja je uništila Srbiju.

Osnivač stranke Zajedno za Šumadiju jeste Saša Milenić nekadašnji visoki funkcioner URS-a i predsednik Skupštine grada Kragujevca.

Pri tom, Janković ističe kako može da sarađuje sa onima koji ni na jednom nivou nemaju saradnju sa Vučićem. S druge strane, ograđuje se od opozicionih stranaka koje su ga podržale tokom predsedničkih izbora a koje su više puta naglasile da ne bi nikad sarađivale sa Vučićem.

Postavlja se pitanje zbog čega se distancirao od pokreta i političara sa kojima se politički izgradio.

Podsetimo, Marinika Tepić, poslanica Nove stranke izjasnila se zbog čega je prekinula saradnju sa Sašom Jankovićem.

– Da sam imala prilike, pitala bih Jankovića zašto je skeptičan prema opozicionim strankama koje su ga podržale na izborima. Pomogli smo mu da dođe do osvojenih skoro 17 odsto podrške, umesto projektovanih 13-13 odsto, od nekih čak i na jedoncifrenom nivou- rekla je ona.

 

maj 31, 2017 - 17:19 - Redakcija Opozicionar ©