FARBANJE I ŠMINKANJE BEOGRADA ZBOG VUČIĆA Premijer postaje predsednik, skinut i Zid plača

maj 31, 2017 - 10:06 - Redakcija Opozicionar ©

FARBANJE I ŠMINKANJE BEOGRADA ZBOG VUČIĆA Premijer postaje predsednik, skinut i Zid plača

Pred današnje polaganje svečane zakletve, kojom Aleksandar Vučić i zvanično postaje predsednik, užurbano se radi na uređenju prostora oko Narodne skupštine.

Ispred zdanja Narodne skupštine od ranog jutra je raspoređen veliki broj policajaca, ali i radnika koji užurbano završavaju pripreme za današnju ceremoniju. Da bi sve bilo kako treba, čak je presvučen i deo asfalta ispred Skupštine.

Za ovu priliku razmontiran je i Zid plača, koji je mesecima bio postavljen pored Skupštine i podsećao na žrtve stradale na Kosovu i tokom bombardovanja SRJ, a na njegovo mesto su postavljene zastave Srbije.

Preko puta zgrade Narodne skupštine, u Pionirskom parku, razapet je transparetnt „Beograd je za Vučića“. Uređen je i deo ka Predsedništvu, a na klupama u Pionirskom parku je naneta nova boja, uređena je trava, a očišćene su i česme.

Na tom mestu, prema ranijim najavama trebalo bi da se okupe pristalice Srpske napredne stranke, koje će za ovu priliku doputovati iz cele Srbije.

Podsetimo, novoizabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić svečanim polaganjem zakletve u 12 časova preuzima novu dužnost.

(Izvor: B92)

maj 31, 2017 - 10:06 - Redakcija Opozicionar ©