Božović: Napad na novinarku rezultat je petogodišnje atmosfere linča koju direktno stvara Vučić

maj 31, 2017 - 23:16 - Redakcija Opozicionar ©

Božović: Napad na novinarku rezultat je petogodišnje atmosfere linča koju direktno stvara Vučić

Novinari i fotoreporter Insajdera i Vajsa napadnuti su danas u Beogradu kada su želeli da fotografišu grupu krupnih momaka koja ja polomila transparent protiv Vučića koji su nosili učesnici skupa „Sedam zahteva“. Novinari su opkoljeni i prećeno im je da im ni policija ne može pomoći.

Novinari Insajdera i VICE ispričali su da se manje grupica učesnika nenajavljenog protesta „Sedam zahteva“ probila do Skupštine Srbije gde su razvili transparent na kojem je pisalo „Narod gladuje, elita se raduje“. Njih i novinare koji su pratili ovo dešavanje zaustavila je i legitimisala policija, ne čineći isto sa onima koji su izazvali incident.

Prema rečima novinara, policija je do Doma omladine ispratila grupu učesnika protesta i novinara koji su o tome izveštavali, a kada su ostali bez pratnje policije počela je da ih prati grupa krupnijih momaka, čije prisustvo je danas pominjano prilikom više incidenata u gradu.

Osobe u civilu su opkolile novinare i počele da im prete. Kako je rečeno za N1, policija se nalazila na samo 20 metara odatle i nije reagovala na mahanje novinara koji je pokušavao da im privuče pažnju i zatraži zaštitu.

Novinarima je rečeno da ih ni policija ne može zaštiti, a grupa krupnih momaka potom se razišla.

Takođe, mediji su javili da su napadnute i novinarke Espresa i Danasa.

Poslanik Balša Božović napisao je na Tviteru da je napad na novinarku rezultat petogodišnje atmosfere linča koju direktno stvara Vučić.

(Izvor: N1, Opozicionar)

maj 31, 2017 - 23:16 - Redakcija Opozicionar ©