Bolesna radnica Jure ponovo dobila otkaz

maj 31, 2017 - 23:27 - Redakcija Opozicionar ©

Bolesna radnica Jure ponovo dobila otkaz

Violeta Petrović, radnica niške Jure, obolela od karcinoma, ostala je bez posla jer joj nije produžen šestomesečni ugovor.

Ona je za N1 rekla da su je danas obavestili telefonom da joj ugovor neće biti produžen.

Podsetimo, Violeta Petrović je samohrana majka koja je obolela od karcinoma dojke. Ostala je bez posla početkom decembra pošto joj firma nije produžila ugovor koji se inače obnavlja na svakih šest meseci. Tada su je telefonom obavestili da dođe u fabriku i uzme svoju radnu knjižicu.

Usledile su burne reakcije javnosti nakon kojih joj je iz Jure ponuđen novi šestomesečni ugovor.

Violeta kaže da je, u međuvremenu, bila na lečenju a 21. marta je išla na operaciju i tada joj je urađena masektomija dojke.

Danas su je, kako kaže, telefonom obavestili da joj ugovor neće biti produžen. „Idem sutra da mi vrate radnu knjizicu i da im odnesem doznake za ovaj mesec“, kaže ona za N1.

Kaže i da je i ovog puta sve po zakonu „Zakon me ne štiti ni ovaj put…. iako mi tek predstoji lečenje još godinu dana najmanje“, ističe ona.

Kada joj je ponuđen novi ugovor u decembru gradonačelnik Darko Bulatović je držao vanrednu konferenciju za novinare na kojoj je pročitao pismo u kojem kompanija Jura navodı da nısu bili svesnı okolnosti i specifičnosti situacije u kojoj se ona nalazi.

„Ipak, bez obzira na postojeća zakonska rešenja, Jura korporacija je rešila da iz moralnih i pre svega humanih razloga, reaguje i da u ovom specifičnom slučaju pruži pomoć u okviru svojih mogućnosti time što će Violeti Petrović produžiti ugovor“, navodi se u pismu koje je pročitao prvi čovek Niša.

(Izvor: N1)

maj 31, 2017 - 23:27 - Redakcija Opozicionar ©