BRAVO! Karađorđevići napravili humanitarni događaj u Njujorku: 4 nova sterilizatora vrednosti 3 miliona dolara na putu ka Srbiji!

maj 9, 2017 - 21:10 - Redakcija Opozicionar ©

BRAVO! Karađorđevići napravili humanitarni događaj u Njujorku: 4 nova sterilizatora vrednosti 3 miliona dolara na putu ka Srbiji!

U prisustvu brojnih važnih zvanica donatori su imali priliku da se bolje upoznaju sa značajnim humanitarnim radom Fondacije Nj.K.V. Princeze Katarine u Srbiji. Gostujući govornik na manifestaciji bio je doktor Daglas Džekson, direktor projekta C.U.R.E. koji je donirao 4 nova sterilizatora za bolnice u Srbiji u vrednosti od 3 miliona dolara.

 

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina zajedno sa humanitarnom organizacijom Lajflajn Njujork bili su domaćini na dobrotvornoj manifestaciji „Las-Vegas Revija“ u restoranu „Le Sirk“, na kojoj su prikupljena sredstva za pomoć dečijim bolnicama u Srbiji.

 

„Želela bih da zahvalim svim dobrim ljudima koji su pomogli i koji su uvek spremni da pomognu našoj deci iz Srbije. Posebno zahvaljujem dr Daglasu Džeksonu na veoma velikodušnoj donaciji C.U.R.E. projekta. Dečije bolnice su veoma važne i poboljšanje uslova u njima jedna je od glavnih misija moje Fondacije. Takođe radimo i na unapređenju saradnje sa dijasporom i lekarima iz inostranstva, da ne bismo samo prikupljali sredstva za pomoć, nego i da bi se naši lekari dodatno stručno usavršavali i informisali o najsavremenijim medicinskim temama i opremi“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

 

Nj.K.V. Princeza Katarina je najavila i veliki skup lekara iz dijaspore na Konferenciji medicinske dijaspore Srbije koja će biti održana od 21. do 23. juna 2017. godine u Beogradu. Više informacija na zvaničnom sajtu Konferencije srpske medicinske dijaspore.

 

Lajflajn Njujork je neprofitna humanitarna organizacija, koja radi pod pokroviteljstvom Nj.K.V. Princeze Katarine. Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine pruža pomoć zdravstvenim ustanovama u vidu lekova, medicinske opreme, medicinske obuke i projekata obnove. Pored toga, Fondacija se bavi potrebama dece sa mentalnim i fizičkim invaliditetom i dece bez roditeljskog staranja.

 

(Izvor: Kraljevska porodica info)

maj 9, 2017 - 21:10 - Redakcija Opozicionar ©