Prvomajski uranak ispred Skupštine sa prasićima, kotlićima i roštiljem

april 30, 2017 - 23:11 - Redakcija Opozicionar ©

Prvomajski uranak ispred Skupštine sa prasićima, kotlićima i roštiljem

[nextpage title=“Strana 1″ ]

Učesnici protesta „Protiv diktature“ su se okupili u nedelju uveče ispred Ministarstva kulture i informisanja u Beogradu i uzvikuju „Ostavke, ostavke“, a za ponedeljak od 8 i 30 najavljen je uranak sa prasićima, kotlićima i roštiljem.

Oni nose transparente „Car je go“, “ Vučiću robija“, „Naš grad nama“, pevaju „Onesvesti se“, „Nećemo rijaliti“ i „Hoćemo kulturu, dole diktaturu“.

Učesnici na protestu, koji je posvećen nezadovoljstvu radom Ministarstva kulture i informisanja, uzvikuju „Slobodni mediji“, „Ua“, „Av, av“, „Sram vas bilo“, „Bando režimska“ i „Lopovi“, a sa megafona se čuje sirena, dok jedan momak lupa u doboš.

Oni su zakačili isečke iz dnevnih novina na vrata ministarstva.

Okupljanje na Trgu Nikole Pašića, ispred Doma Narodne skupštine, počelo je posle 18 sati, a učesnici nose transparent “ Protiv terora vlasti“, zvižde pištaljkama i puštaju muziku preko razgalsa.

[/nextpage]

[nextpage title=“Strana 2″ ]

Kako je najavljeno, preko mejla protestprotivdiktature2017@gmail.com, učesnici protesta naveli su da su nezadovoljni radom te institucije.

„Razočarani smo mizernim budžetom koje ovo ministarstvo dobija, ali sa druge strane, izuzetno smo nezadovoljni planovima i odlukama koji iz ovog ministarstva potiču“, navodi se u mejlu.

Protest „Protiv diktature“ najavio je za sutra Prvomajski uranak ispred Doma Narodne skupštine.

Kako se navodi na Fejsbuk stranici okupljanje će početi u 8.30.

„U susret nadolazećem velikom prazniku rada, odlučili smo da malo odmorimo od protesta, i da organizujemo Uranak pred Skupštinom. Umesto pištaljki, doboša i transparenata, biće prasići, meso sa roštilja, kotlići na sred platoa ispred Skupštine, ali od kartona“, navodi se na Fejsbuku i dodaje da je planiran „istinski celodnevni Uranak“.

Protest je održan inače i u U Subotici, a podržali su ga i aktivisti organizacije civilnog društva AlternAktiva iz Beograda.

Demonstranti su poručili da će se i u ponedeljak, 1. maja, okupiti u znak solidarnosti zbog teškog položaja radnika u Srbiji.

Protest je zakazan za sutra u 19.00 ispred zgrade Narodnog pozorišta u Subotici.

(Izvor: Beta)

[/nextpage]

april 30, 2017 - 23:11 - Redakcija Opozicionar ©