Anita Mitić za Insajder: Zataškavanje slučaja Beška je guranje pod tepih teme ratnih zločina

april 21, 2017 - 12:41 - Redakcija Opozicionar ©

Anita Mitić za Insajder: Zataškavanje slučaja Beška je guranje pod tepih teme ratnih zločina

– Mi mnogo sarađujemo s Policijom prilikom organizacije događaja i imamo taj odnos da kad god se nama nešto dešava, ako ja dobijem mnogo pretnji, da odmah to pošaljem tužilaštvu. Oni mene obično odmah pozovu da dam izjavu. Tako je to bilo. Ovo je je prvi put da sam dobila najveći broj pretnji posle dešavanja u Beškoj i svega što se desilo nakon toga. Prvi put nisam dobila poziv od Policije, niko me nije zvao da dam izjavu.

Incident u Beškoj dogodio se sredinom januara ove godine na tribini SNS-a, kada su na početku obraćanja Veselina Šljivančanina aktivisti Inicijative razvili transparent s natpisom „Ratni zločinci da zaćute da bi se progovorilo o žrtvama“. Ovo je izazvalo reakciju publike, a na video snimku se vidi da su aktivisti Inicijative izgurani iz sale.

Usledile su reakcije SNS-a i najviših predstavnika vlasti koji su aktiviste Inicijative proglasili „huliganima“ koje bi trebalo „privesti pravdi“, a njihova poruka da bi trebalo da se čuje glas žrtava, a ne zločinaca proglašena je „fašističkim ispadom pojedinaca“. Predstavnici organizatora tribine tvrdili su čak da su aktivisti Inicijative sami sebi razlupali kola.

Snimak događaja ispred zgrade ne postoji jer su aktivisti Inicijative, kako su naveli, „spasavali žive glave“. Prema krivičnoj prijavi koju su podneli aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava, „krupni momci“ su ih „tukli i šutirali“ ispred zgrade u kojoj se održavala tribina u Beškoj.

Samo nekoliko dana nakon ovog događaja vrata prostorija Inicijative u Beogradu oblepljena su porukama „Za šaku Soroševog novca prodali su otadžbinu, majku i oca“.

Anita Mitić kaže da nemaju nikakave informacije o toku istrage u ovom slučaju.

(Autor: Insajder.net)

Ucitavanje sadrzaja u toku...
april 21, 2017 - 12:41 - Redakcija Opozicionar ©