Dveri: Iza programa prevencije nasilja krije se totalitarna ideologija

april 17, 2017 - 17:28 - Redakcija Opozicionar ©

Dveri: Iza programa prevencije nasilja krije se totalitarna ideologija

[nextpage title=“Strana 1″ ]

Srpski pokret Dveri smatra da se iza programa prevencije seksualnog nasilja koji je prosleđen školama krije pokušaj uvođenja totalitarne ideologije, zbog čega taj pokret traži smenu ministra prosvete Mladena Šarčevića.

U saopštenju za medije, Dveri navode da je Ministarstvo školama na temu prevencije seksualnog nasilja dostavilo obrazovne pakete koji otkrivaju pravu nameru autora, a to je upravo zalaganje za totalitarnu ideologiju.

Podseća se da je grupa za zaštitu od nasilja i diskriminacije Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u februaru uputila pismo direktorima osnovnih i srednjih škola, kao i direktorima predškolskih ustanova u kojem su navedeni linkovi za preuzimanje Stručnog uputstva za primenu Obrazovnih paketa za učenje o temi seksualnog nasilja, kao i samih Obrazovnih paketa.

[/nextpage]

[nextpage title=“Strana 2″ ]

Ovi obrazovni paketi, inače, razvijeni su u saradnji sa nevladinom organizacijom Incest trauma centrom, sa ciljem prevencije seksualnog nasilja među decom i omladinom.

Srpski pokret Dveri navodi da je direktorima dat nalog da navedene pakete implementiraju u postojeći nastavni plan i program u okviru nekoliko predmeta.

„Uvidom u navedene materijale jasno je da namera autora nije bila da decu obrazuje o načinima prevencije seksualnog nasilja, već implementacija radikalnog individualizma, ekstremnog feminizma i totalitarne LGBT i rodne ideologije“, saopšteno je iz Dveri.

Iz tog su pokreta pozvali „sve porodične ljude da dignu svoj glas protiv seksualizacije naše dece i oduzimanja Ustavom zagarantovanog prava roditelja da odlučuju o obrazovanju i vaspitavanju sopstvene dece“.

(Izvor: Tanjug)

[/nextpage]

april 17, 2017 - 17:28 - Redakcija Opozicionar ©