IZLAZNOST DO 16h 36,8 – smanjuje se razlika sa izborima iz 2012 godine

april 2, 2017 - 16:30 - Redakcija Opozicionar ©

IZLAZNOST DO 16h 36,8 – smanjuje se razlika sa izborima iz 2012 godine


Jutros u sedam sati počelo je glasanje gradjana Srbije na izborima za predsednika Republike, na kojima učestvuje 11 kandidata. 

Prema podacima Ipsosa, do 16 časova glasalo je 36,8 odsto birača, a protekle godine na parlamentarnim izborima izašao je 38,7 odsto birača.

Do 16 časova na glasanje za predsedničke izbore je izašlo ukupno 37 odsto građana upisanih u birački spisak saopštila je CRTA.

Od jutros se konstantno smanjuje razlika između izlaznosti 2012 i 2017 godine i sada je svega 1.9 odsto ako se gledaju podaci Ipsosa.

Izbore za sada obeležavaju loše pojave poput maltretiranje građana SMS stranačkim porukama, spiskovima sigurnih glasača, kupovinom glasova, kao i napadom na jednog kandidata.

Član Radnog tela Republičke izborne komisije u Kikindi Željko Bodrožić izjavio je danas da su tom telu prijavljene brojne nepravilnosti na više desetina biračkih mesta u opštini, na kojima nepoznate osobe proveravaju da li građani glasaju.

On je kazao da je Radnom telu prijavljeno da pomenute osobe sede u kolima izvan biračkih mesta i proveravaju glasače uz pomoć spiskova, kao i da su te osobe „uglavnom i članovi biračkih odbora“. Reagovalo je i Radno telo RIK i udaljilo te ljude, ali su oni nekoliko metara dalje nastavili da rade isto.

 

O drugim uočenim nepravilnostima i prevarama na izborima pročitajte u nastavku.

Ucitavanje sadrzaja u toku...
april 2, 2017 - 16:30 - Redakcija Opozicionar ©