Režim zloupotrebljava siromaštvo građana za koruptivno dobijanje glasova

mart 31, 2017 - 15:31 - Redakcija Opozicionar ©

Režim zloupotrebljava siromaštvo građana za koruptivno dobijanje glasova

Srbija je postala plen interesne družine. Vrh režima i njihov uzak lični, poslovni i politicki krug, svojataju javne resurse i društvene aktivnosti u Srbiji. Degradiraju institucije i ruše pravni poredak. Suspenduju parlamentarizam i demokratiju.

Srbiju učiniše svojim plenom u kojoj je dobro samo njima i njihovim političkim, tajkunskim i kriminalnim klijentima. Svoju vlast i moć održavaju političkom korupcijom vršeći partijsko zapošljavanje na izmišljena radna mesta, slabo plaćena i privremena. Režim zloupotrebljava siromaštvo građana za koruptivno dobijanje glasova.

Zaplašivanjem, agresijom, medijskim mrakom, političkom korupcijom i apsolutizmom, vlast skriva pogubne rezultate države, ali i velike uspehe njihove oligarhije. Statisticke manipulacije i agresivna medijska kampanja režima ne mogu da sakriju sveopste propadanje. Katastrofalne rezultate vladavine, vođa režima ne moze da zamagli svojim putešestvijama po svetu u svrhu predizborne kampanje. Kurtoaznim sastancima pokušava i državnike drugih zemalja da stavi u funkciju manipulacije srpskim biračima.

Da je odgovoran premijer, položio bi račun narodu, učestvovao u debatama i odgovorio na sva pitanja od interesa za javnost. Srbija mora da se vrati sebi, svojim vrednostima, državnom i narodnom interesu. Buđenjem Srbije, oslobađanjem od straha i poštovanjem svog biračkog dostojanstva, građani neće biti podanici, nego istinski poslodavci u političkom procesu.

(Autor: Siniša Todorovic, predsednik Pokreta Narodna alternativa)

mart 31, 2017 - 15:31 - Redakcija Opozicionar ©