Vučić brutalno ponižava prosvetne radnike

mart 14, 2017 - 23:30 - Redakcija Opozicionar ©

Vučić brutalno ponižava prosvetne radnike

Najavljeni štrajk upozorenja i protest prosvetnih radnika, kojima je to ostalo kao jedino sredstvo borbe za njihova prava, na najbolji način ilustruje Vučićevu Srbiju u kojoj su vredni i kvalitetni radnici, prosvetari, lekari, vojnici, policajci, brutalno poniženi, obespravljeni i dovedeni na rub egzistencije, dok se na drugoj strani tajkunsko – kriminalni režim sve više bogati pljačajući državu, radnike, penzionere,sve građane, saopštio je Srpski pokret Dveri.

– Prosvetni radnicu su prinuđeni da se na ovaj način bore za poboljšanje svog materijalnog statusa jer Vučićeva vlada skoro ništa nije ispunila iz Sporazuma koji je sa prosvetarima potpisala još 2015. godine na kraju njihovog petomesečnog štrajka. Ovo je još jedna u nizu potvrda da je Vučić dosledan samo u jednoj stvari – neispunjavanju datih obećanja. Prosvetnim radnicima država mora da obezbedi pristojnu egzistenciju, jer je plata prosvetnih radnika ispod republičkog proseka. Dostojanstvo i integritet ove značajne profesije mora da se odbrani. Vučićeva vlada mora da ispuni sve na šta se obavezala i da uvede platne razrede kako bi se prosvetnim radnicima poboljšao materijalni položaj- navode Dveri.

Pokret smatra da ovakvo ponižavanje prosvetnih radnika i zanemarivanje školstva za posledicu ima urušavanje svih segmenata društva i odlazak više od 32.000 mladih svake godine iz Srbije koji ne vide budućnost u našoj zemlji.

– Pljačkanje radnika, penzionera, građana mora hitno da se zaustavi. Vučićev režim brine jedino o interesima tajkuna, kriminalaca, krupnih kapitalista, MMF-a, inostranih banaka, a radnike i građane Srbije je potpuno obespravio.

Dveri pozivaju građane da se na predstojećim izborima suprotstave ovom kriminalnom režimu, da glasaju za promene koje nude Dveri i naš predsednički kandidat Boško Obradović, za zaustavljanje pljačke radnika i penzionera, za pravnu i uređenu državu, jake institucije, zaštićene građane, za budućnost naše dece i Srbije.

Ucitavanje sadrzaja u toku...
mart 14, 2017 - 23:30 - Redakcija Opozicionar ©