SVAKA ČAST! Ministar prosvete ima čak 11 pomoćnika i još devet savetnika i sekretara

januar 11, 2017 - 23:21 - Redakcija Opozicionar ©

SVAKA ČAST! Ministar prosvete ima čak 11 pomoćnika i još devet savetnika i sekretara

Ministar prosvete Mladen Šarčević ima čak 11 pomoćnika, čije su plate uglavnom veće od 120.000 dinara. U njegovom kabinetu sede još tri posebna savetnika, jedan savetnik, četiri državna sekretara i sekretar, pa se može reći da on predvodi jedno manje školsko odeljenje.

Srbija je poznata po gomilanju kadrova u državnim organima, ali nije zabeleženo da je samo jedan ministar oko sebe okupio čak 20 državnih funkcionera.

Za početak Šarčević imao neobično velik broj pomoćnika, a oblasti koje pokrivaju su shodno tome raznolike. Pomažu mu u oblasti predškolskog, osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja, u domenu nauke, tehnološkog razvoja i učeničkog standarda. Ima li, međutim, potrebe da ministar koji se bavi obrazovanjem angažuje pomoćnike za pravne poslove, finansije, investicije, evropske integracije i inspekcijske poslove?

U njegovom kabinetu su i četiri državna sekretara koja mesečno zarađuju između 80.000 i 100.000 dinara. Da ne bi ostalo na tome, ministar je angažovao i posebne savetnike, a poslovi kojima se oni bave za javnost su ostali nepoznati. Ni njihova primanja nisu objavljena na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije.

Šarčević u izjavi za „Blic“ navodi da je njegovo ministarstvo jedno od najvećih, kao i da je „sve što je sada u ingerenciji njegovog resora ranije je činilo čak četiri ministarstva“.

– Ppredškolsko je bilo deo Ministarstva za rad, tehnološki razvoj deo Ministarstva privrede. Ministarstvo prosvete činilo je samo osnovno i srednje obrazovanje i učenički standard. Ti pomoćnici nisu nikakvi šefovi, već rade intenzivno na svakom poslu, kao i sam ministar. Istovremno, broj zaposlenih je sa 430 u 2016. godini sada smanjen na 359, a imamo mnogo novih poslova – odgovara Šarčević i dodaje da jedan od pomoćnika obavlja funkciju šefa kabineta, pa realno ima 10 pomoćnika.

(Izvor: Blic)

Ucitavanje sadrzaja u toku...
januar 11, 2017 - 23:21 - Redakcija Opozicionar ©