SAMANJILI BROJ LETOVA ZA NJUJORK

januar 11, 2017 - 12:38 - Redakcija Opozicionar ©

SAMANJILI BROJ LETOVA ZA NJUJORK

Velike korekcije reda letenja Air Serbije i manje letova na liniji za Njujork tokom narednog letnjeg reda letenja.

Air Serbia će tokom letnjeg reda letenja, koji zvanično počinje 26. marta 2017. leteti tri puta sedmično između Beograda (BEG) i Njujorka (JFK). Četvrti let u nedelji biće dodat tek od 2. juna. Novi red letenja do Njujorka je već u globalnim rezervacionim sistemima. Peti nedeljni let (utorkom) je naknadno dodat danas u toku dana i on će biti obavljan utorkom počev od 20. juna.

Linija do Njujorka je uspostavljena 23. juna 2016. sa pet letova sedmično, i prvobitno je bilo planirano da se ovaj broj polazaka zadžri tokom cele godine.

Vanredno je odlučeno da se tokom zimskog reda letenja (od prve sedmice u novembru 2016) broj letova smanji na tri zbog čega se oslobodio značajan kapacitet.

Avion Airbus A330-200, koji je Air Serbija iznajmila od Etihad Airways-a po ceni od pola miliona evra mesečno, četiri dana tokom nedelje ima “slobodno” i stoji parkiran na aerodromu “Nikola Tesla”. U Air Serbiji su čak pokušali da ga uposle organizovanjem specijalnih čarter letova za domaće turoperatore ka dalekim destinacijama poput Tajlanda ili Maldiva, ali ova inicijativa nije naišla na razumevanje domaćih turoperatera najpre zbog izostanka ekonomske opravdanosti takvog poduhvata.

Nije poznato šta će Air Serbia raditi sa ovim avionom danima kada nisu planirani letovi za Njujork, posebno što će najavljenu liniju do Pekinga održavati neko od kineskih avio-prevoznika, kako kažu naši zvaničnici.

(Autor: aviatica.rs)

Ucitavanje sadrzaja u toku...
januar 11, 2017 - 12:38 - Redakcija Opozicionar ©