A MINISTAR SE ČEŠLJA… Ćuprija: Dom zdravlja bez lekova, račun u blokadi

januar 11, 2017 - 12:32 - Redakcija Opozicionar ©

A MINISTAR SE ČEŠLJA… Ćuprija: Dom zdravlja bez lekova, račun u blokadi

Dom zdravlja u Ćupriji nema lekove. Pacijenti su primorani većinu medikamenata da plaćaju ili da ih nabavljaju kod privatnika.

Račun ćuprijskog Doma zdravlja je u blokadi u iznosu od tri stotine miliona dinara.

Rafovi apoteke ćuprijskog Doma zdravlja su skoro potpuno prazni zbog dugovanja dobavljačima. Najteže je penzionerima, koji uz tešku muku izdvajaju novac za neophodne lekove.

Kako kažu meštani, skoro svi lekovi se kupuju. Bračni par penzionera kaže da kupuju injekcije za koje su dali preko 4.000 dinara. Kažu da bi to trebalo da se refunidra.

I zdravstveni radnici ćuprijskog Doma zdravlja se snalaze kada se razbole. Pošto su im knjižice tri godine neoverene, u susret im, za sada, izlaze kolege iz bolnice. S druge strane, veliki problem je što ni Hitna pomoć Doma zdravlja nema dovoljno lekova.

“Tako da se lekovi obezbeđuju iz nekih donacija, pozajmica. Ali je sve to neizvesno. Pitanje je danas da li ćete obezbediti nešto za sutra. Ili za narednih nekoliko dana”, rekao je predsednik sindikata “Nezavisnost” doktor Zaim Sijarić.

Rukovodstvo ćuprijske zdravstvene ustanove nije bilo raspoloženo za komentare o problemima poslovanja.

“Onaj ko vas je zvao neka vam da izjavu. Ako vas je Zaim zvao nek’ vam on da izjavu. Ja da pričam ništa neću”, rekla je zamenica direktora Doma zdravlja doktorka Zorica Čenić.

U toku samo jednog dana osamdeset nezadovoljnih radnika je predalo tužbu za izvršenje. Dolazak izvršitelja je izvestan već u drugoj polovini meseca, kažu zaposleni. Preporuka zaštitnika građana je da lokalna samouprava, kao osnivač Doma zdravlja Ćuprija, obezbedi sredstva za plate i doprinose. Iz opštine nisu mogli da dobijemo izjave nadležnih jer su nam rekli da su trenutno odsutni.

(Izvor: B92)

Ucitavanje sadrzaja u toku...
januar 11, 2017 - 12:32 - Redakcija Opozicionar ©