DAČIĆ HOĆE DA BUDE VUČIĆEV KANDIDAT: Bolji sam od Nikolića, razgovaraćemo sa SNS

januar 11, 2017 - 19:28 - Redakcija Opozicionar ©

DAČIĆ HOĆE DA BUDE VUČIĆEV KANDIDAT: Bolji sam od Nikolića, razgovaraćemo sa SNS

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da su socijalisti spremni da razgovaraju o zajedničkom predsedničkom kandidatu vladajuće koalicije koji će pobediti na izborima, na proleće ove godine.

Lider SPS-a je za Televiziju B92 rekao da bi on bio bolji predsednički kandidat od aktuelnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića, ali da on time sam sebe ne kandiduje kod premijera i lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

Dačić je odnose SPS i SNS ocenio „kao nikada bolje“, dodavši da te odnose ne mogu da određuju „razni šumovi“.

„Vladajuća koalicija mora odgovorno da pristupi ovoj temi (zajedničkom kandidatu) jer je za sve nas koji smo u vladajućoj koaliciji kandidat vladajuće koalicije, zajednički, dobije izbore“, rekao je on.

Po njegovim rečima, ako postoji zajedništvo vladajuće koalicije, onda su za njenu budućnost bitni rezultati predsedničkih izbora, a ne ko je kandidat.

„Zato je naš stav da ćemo mi učestvovati na izborima i imati svog kandidata, ali ako je Vučić zainteresovan da o tome razgovaramo, mi smo spremni da razgovaramo o zajedničkom predsedničkom kandidatu koji će dobiti izbore“, rekao je on.

On je rekao i da bi bio bolji kandidat od Nikolića, ali i da nije sam sebe predložio Vučiću. „Zašto bih se ja predlagao… ja sam predsednik stranke koja se još nije dogovorila o tome hoće li imati zajedničkog kandidata, mogu da razgovaram kad se Vučić vratii iz Indije, sešće, razgovaraće naši partijski organi“, objasnio je Dačić.

Po njegovim rečima, odnos Vučić-Dačić, SNS-SPS i koalicioni partneri garantuje pobedu Vučića u prvom krugu.

(Izvor: Beta)

Ucitavanje sadrzaja u toku...
januar 11, 2017 - 19:28 - Redakcija Opozicionar ©