Vučić odustao od pomoćne policije zbog pada rejtinga

januar 9, 2017 - 18:17 - Redakcija Opozicionar ©

Vučić odustao od pomoćne policije zbog pada rejtinga

Pokret „Dosta je bilo“ ocenio je danas da je premijer Srbije Aleksandar Vučić odustao od planiranog formiranja takozvane pomoćne policije jer je procenio da bi mu se zbog formiranja „partijske policije rejting dodatno sunovratio“.

– Najava da će Vlada odustati od uredbe o formiranju pomoćne policije, odnosno namere da legalizuje ‘fantomke’, zbog toga što je pritisak ‘prosto prejak’ pokazuje da Vučić sve teže glumi lidera koji sve konce drži u svojim rukama. Ovo ‘prosto prejak’ je novi rejting Dosta je bilo na preko 15 odsto koji je naterao Vučića da ustukne i prvi put od kako je na vlasti odustane od poteza koji su direktno usmereni protiv građana i institucija države- navodi se u saopštenju.

Ta organizacija je navela da je Vučićev rejting već drastično pao posle oslobađajućih presuda „za njegovog koalicionog partnera Bogoljuba Karića i savetnika Mlađana Dinkića“, kao i zbog najave uvođenja upravnika po zgradama ili „podele državne imovine poslovnim partnerima“.

– Podrška Pokretu ‘Dosta je bilo’ raste. Po poslednjim istraživanjima ta podrška je na preko 15 odsto. Podrška raste i Dverima koje su značajno iznad cenzusa. Sve ostale stranke beleže pad. Najveći pad beleži Srpska napredna stranka. I to najviše zbog pada podrške Aleksandru Vučiću. Narod kaže: možeš kako hoćeš, ali ne možeš dokle hoćeš- dodaje se.

Pokret je, takođe, ocenio da premijer uzmiče i javno počinje da pokazuje pukotine u vlasti i da tu više ne mogu da pomognu ni kontrolisani i cenzurisani mediji.

– Vladi ne verujemo dok ne vidimo da je usvojena uredba o povlačenju uredbe o partijskoj pomoćnoj policiji, jer premijer neguje tradiciju neispunjenih obećanja o čemu svedoči i to da mi i dalje ne znamo ime ‘fantoma’ iz Savamale, a umesto odgovornih kažnjeni su novinari koji postavljaju to pitanje. Građani će u aprilu ocenjivati sva neispunjena obećanja, sve laži i pljačke u režiji premijera i imaće priliku da smene ovu vlast, ukinu sve štetne odluke, uredbe i zakone i uspostave vladavinu prava i demokratsku kontrolu bezbednosnih snaga- navodi se u saopštenju tog pokreta.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da neće biti formirana pomoćna policija.

(Izvor: Beta)

Ucitavanje sadrzaja u toku...
januar 9, 2017 - 18:17 - Redakcija Opozicionar ©