OBRADOVIĆ STEFANOVIĆU: Sramno obmanjuješ građane

januar 9, 2017 - 22:35 - Redakcija Opozicionar ©

OBRADOVIĆ STEFANOVIĆU: Sramno obmanjuješ građane

Predsednik srpskog pokreta Dveri Boško Obradović smatra da je sraman način na koji ministar Stefanović obmanjuje građane i optuživanjem Dveri pokušava da prikrije da je pravi cilj Uredbe o formiranju tzv. pomoćne policije bio pravljenje naprednjačkih odreda batinaša i to baš sad u predizbornom periodu.

– Gospodine Stefanoviću, Uredba koja predviđa formiranje tzv. pomoćne policije nad kojom biste vi imali potpunu kontrolu, i koja omogućava da se bez konkursa angažuju tzv. pomoćni policajci koji treba da ispune samo dva uslova – da su nezaposleni i da imaju najmanje srednju stručnu spremu, ima očigledan cilj da stvori partijsku parapoliciju, koju će činiti vaši poslušnici- rekao je Obradović i dodao:

– Sraman je način na koji obmanjujete građane i optuživanjem Dveri pokušavate da prikrijete da je pravi cilj Uredbe bio pravljenje naprednjačkih odreda batinaša i to baš sad u predizbornom periodu. Na vašu žalost, neuspešno ste pokušali da zamenite teze,“ ocenio je Obradović.

On je upitao Stefanovića zašto im je trebalo pet godina i pritisak javnost da ukinu Uredbu, ako im namera nije bila stvaranje partijske parapolicije.

– Ova uredba nije predviđala zapošljavanje onih koji su se školovali za taj posao, profesionalnih kadrova, mladih ljudi iz Kriminalističko – policijske akademije, nego kadrova SNS. Zapošljavate svoje poslušnike, otpuštate politički nepodobne, za profesionalni kadar nema mesta ni u policiji niti u čitavom javnom sektoru- istakao je lider Dveri.

Obradović ističe da to koliko Stefanović brine za pripadnike policije pokazuje i njihov životni standard i oprema i tehnika sa kojom rade, uniforme i čizme koje im se raspadaju, kao i činjenica da je MUP u 2017. godini planirao budžetsko izdvajanje od 1,2 milijarde dinara za izgubljene sporove po tužbama zaposlenih za neisplaćene naknade za prekovremeni, noćni rad i rad za vreme državnih praznika, za neisplaćeni regres i naknade za godišnji odmor i topli obrok.

On je naglasio da bi sprovođenje Uredbe predstavljalo samo nastavak urušavanja institucija koje naprednjački režim namerava da dokrajči kako bi sprovodio svoju samovolju i dodao da je dobro da svoju nameru nisu uspeli da realizuju.

– Ukidanje ove skandalozne uredbe predstavlja malu pobedu i motiviše nas da nastavimo da se borimo protiv Vučićevog korumpiranog režima, koji urušava institucije, suspenduje pravnu države, obespravljuje građane- istakao je Obradović.

Ucitavanje sadrzaja u toku...
januar 9, 2017 - 22:35 - Redakcija Opozicionar ©