HIT NJUZ: KARIĆEV POVRATAK U SRBIJU PODIGAO PROSEČNU PLATU NA 500 EVRA

januar 3, 2017 - 20:32 - Redakcija Opozicionar ©

HIT NJUZ: KARIĆEV POVRATAK U SRBIJU PODIGAO PROSEČNU PLATU NA 500 EVRA

Povratak Bogoljuba Karića u Srbiju podigao je visinu prosečne zarade na 500 evra, saopštio je republički zavod za statistiku.

Time je prognoza premijera Aleksandra Vučića da će prosečna plata u Srbiji u 2017. godini dostići 500 evra ostvarena pre roka, u sam smiraj 2016. godine.

– U pitanju je nominalni rast od 20 odsto u odnosu na prethodni mesec, a Karićev povratak pogurao je čak i bruto društveni proizvod (BDP) na čak tri procenta. Ovakvu eksploziju BDP-a nismo videli čak ni posle one kiše 25. jula, koju je premijer predvideo, i koja jeste bila dobar zamajac, ali se na kraju rast ekonomije ipak merio u promilima – navodi se u saopštenju RSZ.

U 2017. se, prema navodima ove institucije, može očekivati da Karićev povratak utiče i na porast potrošnje, a prvi efekti se očekuju već posle Karićevog ulaganja u svadbu ćerke Danice.

U napomeni RZS-a takođe stoji i da je realan rast prosečnih zarada još veći ukoliko se meri kroz takozvani Bogoljubov indeks, koji je nedavno uvršten u metodologiju, i prema kojem realan rast prosečne zarade iznosi 273,3 zelene salate.

(Autor: njuz.net)

Ucitavanje sadrzaja u toku...
januar 3, 2017 - 20:32 - Redakcija Opozicionar ©