KRVAVA NOVOGODIŠNJA NOĆ U TURSKOJ! NAPAD U ISTANBULU: Deda Mrazom ubio 39 osoba

januar 1, 2017 - 12:27 - Redakcija Opozicionar ©

KRVAVA NOVOGODIŠNJA NOĆ U TURSKOJ! NAPAD U ISTANBULU: Deda Mrazom ubio 39 osoba

U oružanom napadu u popularnom klubu u Istanbulu tokom dočeka Nove godine ubijeno je 39 ljudi, među kojima se nalazilo 16 stranaca.

Šta znamo do sada:

Ubijeno je najmanje 39 osoba, a ranjeno 69 u klubu „Reina“
Napadač obučen kao Deda Mraz je pucao nausmice
Vlasti tragaju za napadačem
Napad je okarakterisan kao teroristički čin

11.15 Ulice pune policije

11.00 Putinovo saučešće

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je danas predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu telegram saučešća, osudjujući napad tokom proslave Nove godine u noćnom klubu „Reina“ u Istanbulu u kojem je napadač ubio 39 i ranio 70 ljudi, saopštila je Pres služba Kremlja.

„Teško je zamisliti ciničniji zločin od ubijanja nevinih ljudi tokom novogodišenje proslave. Ali, teroristi nemaju moralne vrednosti. Naša zajednička dužnost je borba protiv agresije terorista“, naveo je Putin u poruci Erdoganu, prenosi AP.

10.54 Erdogan: Borba do kraja protiv svih oblika terorizma

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je danas da će se Turska boriti do kraja protiv svih oblika napada koje izvode terorističke grupe i oni koji ih podržavaju.

„Kao nacija, borićemo se do kraja i to ne samo protiv oružanih napada terorističkih grupa i snaga koje stoje iza njih, već i protiv ekonomskih, političkih i društvenih napada“, naveo je Erdogan u saopštenju, prenosi Rojters.

Predsednik Turske je ocenio da se ovakvim „odvratnim napadima čiji su cilj civili pokušava stvaranje haosa i destabilizacija zemlje“.

Ucitavanje sadrzaja u toku...
januar 1, 2017 - 12:27 - Redakcija Opozicionar ©