PISMO POSLUŠNOG GRAĐANINA SRBE: Nereformisani Deda Mraze….

decembar 26, 2016 - 23:29 - Redakcija Opozicionar ©

PISMO POSLUŠNOG GRAĐANINA SRBE: Nereformisani Deda Mraze….

NEREFORMISANI DEDA MRAZE,

Samo da te obavestim da u Srbiju nisi dobrodošao. Kao prvo, mi imamo našeg dobročinitelja, koji radi 25 sati dnevno, 8 dana nedeljno i 13 meseci godišnje. Čime je pomerio ne samo granice prirodnih zakona, nego i granice pameti. Kako sopstvene, tako i onih koji ga slede. Zato mi još nismo potrošili sve zalihe njegovih poklona, još od 2012. godine. Datih u vidu obećanja. I zato ti nisi ovde dobrodošao, jer mi ni sa jednim izmišljenim junakom ne možemo da izađemo na kraj, da bi se još i s tobom baktali. Drugi razlog je to što ti nisi naprednjak. Nisi falsifikovao ni diplomu, ni doktorat, pa čak ni sopstvene irvase i sanke. Čak su i oni istinitiji od njihovog obrazovanja. Nisi član upravnih odbora nekoliko javnih preduzeća, nisi ni bezmoždani bot koji piše nesuvisle komentare, ne primaš basnoslovnu platu kao Guvernerka i naprednjački direktori, nisi ni brat, ni kum onome ko deli obećanja umesto poklona. I uvek ljudima nešto donosiš, umesto da im otimaš, kao što su im naprednjaci pootimali plate i penzije. Zato te Srbi i ne vole, jer oni više vole one koji ih potkradaju, od onih koji im daruju. To je taj mazohizam srpske ljubavi, o kojem ti, na tvoju žalost, pojma nemaš. To je zato što ti Deda Mraze uopšte nisi reformisan. I provučen kroz proces tranzicije. Koji podrazumeva da se od ljudi otima, a ne da im se daje. I taman sad kad su izdresirani da je to normalno, nećemo ti dozvoliti da poništiš efekte dresure, zbog kojih je i bilo neophodno da naš vođa radi 25 sati dnevno, 8 dana nedeljno i 13 meseci godišnje.

Ali, najvažnije od svega, zašto ti Deda Mraze ne smeš doći u Srbiju su predsednički izbori. Zna se ko, uoči izbora, jedini može krstariti zemljom Srbijom i deliti poklone. Kilo brašna, kilo pirinča, litar ulja i 200 grama kafe. Ili 100 grama. Da se ne pretera. Jer, skupo su naprednjaci platili svaki glas, da bi im ti svojim poklonima pomutio slavu. Izgladnjuj široke mase, pa ih nahrani mrvicama – dobitna je kombinacija naše vlasti. Zato i jesi nepoželjan.

Sem toga, možda ti padne na pamet da budeš i predsednički kandidat. Jer, ako može Starešina Kraljevske Porodice iz Bajčetine Toma Prvi Učeni – onda može svako. Mada ti pored njega nemaš šanse. Dok ti vitlaš svojim sankama po nebeskim prostranstvima, on je krajnje prizeman. I praktičan. Započeo je svoju predizbornu kampanju u Abu Dabiju. Tamo gde su pare. U privatnoj kući jednog Arapina. Igrajući trbušni ples sa domaćinom. I sa štapom u ruci. U ritmu očaravajuće arapske muzike. Koja će mu doneti pobedu na predsdničkim izborima u Srbiji. Što je vešto plasirano u tabloidima koje kontroliše onaj koji se ni za živu glavu ne bi kandidovao, ali će morati, ako ga stranka natera, jer poznato je da je on poslušnik stranke, a ne oni njegovi poslušnici. I još nešto moraš znati Deda Mraze, ako ti padne na pamet da se kandiduješ na predsedničkim izborima. Odmah će ti prišiti neko ubistvo. Makar i irvasa da si capno, a bogami i nešto krupnije može da te zadesi.

Zato te pozdravljam tvojim tradicionalnim pozdravom:
Mi volimo, Deda Mraze, da nas jašu, da nas gaze…
Zauvek vaš
poslušni građanin,
Srba
P. S.
Deda Mraze, nemoj nikom ništa da donosiš u Srbiji. Samo vođi donesi što više kvalitetnog sna. Da predahnemo malo od učinka njegovog danonoćnog rada.

(Izvor: Blic, autor: Žarko Jokanović)

Ucitavanje sadrzaja u toku...
decembar 26, 2016 - 23:29 - Redakcija Opozicionar ©