Dečak rekao da je CG srpska država, dobio jedinicu

decembar 24, 2016 - 13:54 - Redakcija Opozicionar ©

Dečak rekao da je CG srpska država, dobio jedinicu

Učenik sedmog razreda iz Podgorice dobio je jedinicu iz istorije kada je lekciju u nastanku Crne Gore počeo rečima da je Crna Gora srpska država, piše “Blic”.

Otac dečaka za beogradski list kaže da je to “prvi put u istoriji ovdašnjeg obrazovnog sistema (starog i reformisanog) da učenik dobije negativnu ocenu, a da zapravo nastavnik nije znao”.

Kako navode, nastavnik je dečaka pitao o nastanku Crne Gore, na šta je dečak odgovorio da je “Crna Gora prva srpska država”.

“Blic” tu ističe da je nastavnik dečaka tu pitao gde je to naučio, a da je dečak rekao da je to naučio kod kuće i da “to svi znaju”, zbog čega je dobio jedinicu.

– Kad je sin doneo jedinicu, kao pripadnici najugroženije etničke grupe u Evropi, što srpska zajednica u Crnoj Gori sada uistinu jeste, osećali smo se tužno, ali bez ikakvog osećaja mržnje ili osvetoljubivosti. Crna Gora preživljava poslednjih godina svoje najtamnije časove i to se svakodnevno i u brojnim drugim primerima potvrđuje- navodi njegov otac za “Blic”.

Takođe, beogradski list ističe da je “većina drugara ustala i aplaudirala”, a da je nastavnik bio “šokiran, rezigniran i ljut”.

Dečakov otac ističe da je “diskriminacija Srba u svakom smislu i pogledu nešto što više nije nikakva novost”.

(Izvor: Blic)

Ucitavanje sadrzaja u toku...
decembar 24, 2016 - 13:54 - Redakcija Opozicionar ©