Grad novac za medijske projekte dao firmi koja IZNAJMLJUJE AUTOMOBILE

decembar 20, 2016 - 20:17 - Redakcija Opozicionar ©

Grad novac za medijske projekte dao firmi koja IZNAJMLJUJE AUTOMOBILE

Udruženje novinara Srbije protestovalo je danas zbog toga što je Grad Beograd više od trećine novca za sufinansiranje medijskih projekata dodelio firmama i preduzetnicima koji se ne bave informisanjem javnosti, od kojih su neke osnovane neposredno pre raspisivanja konkursa ili čak po njegovom raspisivanju.

– Petočlana komisija u kojoj nisu bili članovi UNS-a, najvećeg i najstarijeg novinarskog udruženja u Srbiji, više od 30 miliona dinara odobrila je firmama i pojedincima koji nisu poznati po bavljenju novinarskim poslom, među njima i firmi koja iznajmljuje automobile- navodi se u saopštenju.

To novinarsko udruženje je ukazalo da su na konkursu novac dobile firme kao što je Brender (7,5 miliona) i Irik (devet miliona), iako su osnovane dve nedelje pre konkursa, odnosno više od tri nedelje nakon raspisivanja konkursa.

– Umesto da ovim konkursom zaštite i unaprede javni interes u javnom informisanju, beogradske vlasti šalju poruku da se plaše slobodnog izveštavanja u interesu svih građana. UNS poziva Ministarstvo kulture i informisanja da reaguje na to što beogradske vlasti obesmišljavaju medijske reforme i drugu godinu zaredom ignorišu stav profesije i stručne javnosti- dodao je UNS.

(Izvor: Beta)

Ucitavanje sadrzaja u toku...
decembar 20, 2016 - 20:17 - Redakcija Opozicionar ©