OČEKIVANO? Najviše para dobili mediji bliski vlasti, kritičarima kazna

decembar 17, 2016 - 22:51 - Redakcija Opozicionar ©

OČEKIVANO? Najviše para dobili mediji bliski vlasti, kritičarima kazna

Najviše novca na medijskom konkursu koji je raspisao Grad Beograd „neočekivano“ je otišlo medijima bliskim vlasti.

Konkursom je predviđeno da se podeli ukupno 90 miliona dinara, a odabranim projektima, kojih je 36, razdeljeno je 85,75 miliona dinara. Od toga, samo četiri kuće, Adria Media, Maxim Media Plus, Kopernikus i portal Telegraf, uzele su gotovo 30 miliona dinara.

Sa druge strane, mediji koji kritički izveštavaju o radu vlasti nisu dobili ni dinara. Pored lista Danas, koji je konkurisao projektima „Navijačke grupe – od podkulture do osnovne škole kriminala“ i „Doniraj danas“, sredstva nisu odobrena ni nedeljniku Vreme, Medija centru, Novinskoj agenciji Beta.

Simptomatično, novac neće dobiti ni Pištaljka (Udruženje Eutopia) za projekat „Istraživanje korupcije i sukoba interesa u izvršnim i upravnim organima grada Beograda i gradskih opština“. Urednik tog portala, Vladimir Radomirović, poručuje da je sad jasno zašto je ceo postupak držan u tajnosti i zašto do objavljivanja rezultata nismo znali ko su članovi komisije.

Komisija je očigledno radila po nečijim nalozima i u tajnosti kako bi eliminisala projekte koji bi zaista doprineli informisanju građana Beograda. Novac je dodeljen mnogim firmama koje su osnovane po raspisivanju konkursa – tvrdi Radomirović. Urednik Pištaljke dodaje da se taj portal javljao na konkurse Ministarstva kulture i informisanja i dobijao sredstva za slične projekte, pa ne vidi razlog zbog koga im „stručna“ komisija ovaj put nije dodelila sredstva.

Ucitavanje sadrzaja u toku...
decembar 17, 2016 - 22:51 - Redakcija Opozicionar ©