BIRN: Vlada POKLONILA zgradu Geozavoda Beogradu na vodi NA 30 GODINA

decembar 12, 2016 - 20:02 - Redakcija Opozicionar ©

BIRN: Vlada POKLONILA zgradu Geozavoda Beogradu na vodi NA 30 GODINA

Vlada Srbije ustupila besplatno zgradu Geozavoda u Savamali preduzeću „Beograd na vodi“ na 30 godina uz mogućnost daljeg izdavanja tog prostora, saznaje BIRN

Zaključkom od 9. novembra 2016. godine Vlada Srbije odlučila je da pomenuti objekat ustupi na korišćenje bez naknade „radi obavljanja delatnosti promocije projekta Beograd na vodi“, kao i „u druge svrhe potrebne za poslovanje društva“.

U dokumentu koji je BIRN dobio od Direkcije za imovinu Republike Srbije na osnovu Zakona o pristupu informacijama od javnog značaja, nema obrazloženja odluke po kojoj se više od 6.000 kvadrata javne svojine daje bez naknade jednom privatnom preduzeću, u kojem Republika Srbija nema upravljačka prava, jer je ono u većinskom vlasništvu firme iz Ujedinjenih arapskih emirata „Eagle Hils“ preko preduzeća „Belgrade Waterfront Capital Investment LLC”.

Navodi se da Republika Srbija kao osnivač pomenutog preduzeća učestvuje u dobiti koje „Beograd na vodi” doo bude ostvario poslovanjem zgrade Beogradske zadruge, u skladu sa udelom koje ima u navedenom privrednom društvu (32 odsto).

Dalje, Direkcija za imovinu Republike Srbije, koja gazduje zgradom Geozavoda, potpisala je 23. novembra 2016. godine Ugovor o davanju na korišćenje nepokretnosti, sa preduzećem „Beograd na vodi“ doo.

Ucitavanje sadrzaja u toku...
decembar 12, 2016 - 20:02 - Redakcija Opozicionar ©