DS skoro duplirala rejting, Vučić da raspiše vanredne izbore

decembar 5, 2016 - 12:06 - Redakcija Opozicionar ©

DS skoro duplirala rejting, Vučić da raspiše vanredne izbore

Demokratska stranka poziva Vučića da raspiše beogradske, vanredne parlamentarne i predsedničke izbore, kaže poslanik te stranke Radoslav Milojičić koji tvrdi da je rejting stranke skoro dupliran nakon izbora Dragana Šutanovca za novog lidera.

Milojičić je, gostujući u Novom danu, rekao da ne misli da će biti vanrednih izbora ali da oni svakako pozivaju premijera da ih raspiše jer je DS spremna.

„Mislim da neće biti parlamentarnih izbora ali DS poziva Vučića da raspiše i beogradske i parlamentarne i predsedničke izbore kako bi pokazali da li imamo šest odsto podrške ili mnogo više. Ja vam tvrdim da je DS maltene duplirala rejting sa novim predsednikom”, ističe on.

Prema njegovim rečima, to što je Demokratska stranka na poslednjim izborima osvojila šest odsto glasova, to je bio incident.

Milojičić naglašava i da stranka još nema zvaničan stav o kandidatima za predsednika o tome će se, kako dodaje, razgovarati na stranačkim organima, ali mnogi opštinski odbori smatraju da DS treba da ima svog kandidata i da to treba da bude Dragan Šutanovac jer je on najkvalifikovaniji.

Govoreći o zajedničkom kandidatu opozicije, poslanik DS-a kaže da ta stranka ne može da ima zajedničkog kandidata sa Dverima i SRS jer demokrate „već 27 godina ima svoj put, pravac cilj i vrednosti za koje se zalaže“.

“DS želi da vidi politiku svih kandidata i na osnovu toga će bazirati podršku a ne na osnovu simpatija”, kaže on dodajući da opozicija razgovara o predlozima ali da još ne želi da izađe sa imenom kandidata kako oni ne bi bili blaćeni.

Ucitavanje sadrzaja u toku...
decembar 5, 2016 - 12:06 - Redakcija Opozicionar ©