POLITIKA: Gašić najozbiljniji kandidat za mesto šefa Biroa za bezbednost

novembar 8, 2016 - 23:25 - Redakcija Opozicionar ©

POLITIKA: Gašić najozbiljniji kandidat za mesto šefa Biroa za bezbednost

Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić nisu se još dogovorili ko će zameniti premijera na mestu šefa Biroa za kontrolu službi bezbednosti, ali se, kako „Politika” saznaje, kao najozbiljniji kandidat za to mesto pominje bivši ministar odbrane Bratislav Gašić. Vučić je preksinoć potvrdio da odlazi sa čela ovog biroa rekavši da će se ili sam povući ili će, kako je kazao, biti smenjen.

Predsednik i premijer su, prema nezvaničnim informacijama prošlog petka razgovarali o radu bezbednosnih službi. Posle pronalaženja oružja u Jajincima, a tri dana kasnije i u garaži na Novom Beogradu, Nikolić je u nekoliko navrata javno rekao da nije zadovoljan radom bezbednosnih službi ocenivši da je „očigledno da mnogi ne rade svoj posao kako treba”.

Kako nezvanično saznajemo, predsednik odavno ima zamerke na rad pojedinih službi bezbednosti pa i na to kako je on kao predsednik obezbeđivan u različitim prilikama. Podsetimo, Nikolićev govor na obeležavanju Vidovdana 28. juna 2014. godine na Gazimestanu prekinut je zvižducima. Zatim su na binu poleteli sitni predmeti pa čak i petarda, ali policija nije intervenisala.

novembar 8, 2016 - 23:25 - Redakcija Opozicionar ©