Sale Đorđević nam je održao lekciju koju moramo zauvek da upamtimo

avgust 20, 2016 - 15:08 - Redakcija Opozicionar ©

Sale Đorđević nam je održao lekciju koju moramo zauvek da upamtimo

Ali ispod tog vrha, koji je nama delovalo kao trening, stoji ogroman ledeni breg sačinjen od rada, truda, discipline, ogromnog odricanja, ali i strategija, koja je često dovođena u pitanje, ali se pokazala kao ispravna.

Od trenutka kada je Aleksandar Đorđević saopštio koga je od raspoloživih igrača odabrao za put u Rio, mnogi su ga veoma oštro kritikovali jer na spisku nije bilo Bobija Marjanovića, zvezde prethodne NBA sezone. Nema ko nije dovodio u pitanje njegovu stručnost, nazivali su ga sujetnim i tvrdili da je ugrozio interese reprezentacije (samim tim i čitave zemlje, jer je ta medalja jedna od malobrojnih lepih stvari koje su nam preostale da im se nadamo).

Nakon dugog ćutanja, svoju odluku da u ekipu ne uvrsti Marjanovića, koji zbog potpisivanja 21 milion dolara vrednog ugovora sa Detroit Pistonsima (kojim je, uzgred budi rečeno, obezbedio narednih nekoliko pokolenja – i apsolutno niko nema pravo da mu zameri što je tako odlučio, jer budimo realni – ko od nas bi se toga odrekao?!) nije došao na pripreme, ali je bio voljan kasnije da se priključi reprezentaciji, Đorđević je obrazložio saopštenjem, čija poenta bi se mogla svesti na jednu, najvažniju rečenicu:

– 12 izabranih nisu skup NAJBOLJIH, nego skup 12 koji NAJBOLJE IGRAJU ZAJEDNO.

Ucitavanje sadrzaja u toku...
avgust 20, 2016 - 15:08 - Redakcija Opozicionar ©