Zaposlen i mora da prosi ispred Crkve da bi prehranio porodicu: „Ne može da se živi od 19 000!“

avgust 3, 2016 - 23:52 - Redakcija Opozicionar ©

Zaposlen i mora da prosi ispred Crkve da bi prehranio porodicu: „Ne može da se živi od 19 000!“

[nextpage title=“Strana 1″ ]

Autor i voditelj „Ličnog stava“ je intervjuisao mladog oca dvogodišnje devojčice koji svakodnevno prosi ispred Hrama svetog Save na Vračaru iako je zaposlen – platu koju većina Beograđana dobija. 

Vuk Stojanović (28) je zaposlen kao noćni čuvar u Koka Koli gde zarađuje 19 000 dinara mesečno, a kućni budžet popunjava sa tri do četiri sata prošenja ispred Hrama na Vračaru. Kako kaže, tu isprosi oko 1000 dinara dnevno – novac kojim izdržava suprugu koja ne može da pronađe posao i dvogodišnju kćerku.

Na pitanje autora „Lićnog stava“ da li bi radio kao lični asistent osobama sa invaliditetom za 32 000 dinara mesečno – rekao je da bi za njega takav posao sa takvom platom bio ostvarenje snova.

Nadamo se da će Vuk pronaći posao kojim će moći da izdržava svoju mladu porodicu.

Žao nam je što su građani Srbije doterani do prosjačkog štapa neodgovornim odlukama neodgovornih političara koji bez trunke stida vladaju Srbijom, umesto da budu narodne sluge (ministri).

Podsećamo sve one koji veruju da je prosečna plata 500 evra u Srbiji na to da nisu svi zaposleni. Takođe i na to da od onih koji su zaposleni neki primaju 2 304 496 dinara poput Bajatovića, a neki primaju 19 000 poput Vuka. Statistički prosečna plata njih dvojice je 1 161 748 dinara – upravo matematička ilustracija onoga da građani jedu kupus, vlast meso – što u statistici znači da svi jedemo sarme.

Ceo intervju možete pogledati u nastavku. 

[/nextpage][nextpage title=“Strana 2″ ]

[/nextpage]

avgust 3, 2016 - 23:52 - Redakcija Opozicionar ©