ZNAČI DA IPAK NIJE FALSIFIKAT? Bugarski registar odbio da Malog obriše iz ofšor firmi

jul 7, 2016 - 9:23 - Redakcija Opozicionar ©

ZNAČI DA IPAK NIJE FALSIFIKAT? Bugarski registar odbio da Malog obriše iz ofšor firmi

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i dalje je direktor ofšor kompanija u čije ime je kupio 24 stana u Bugarskoj. Tamošnji registar odbacio je zahtev da se Mali izbriše sa mesta direktora ovih firmi, saznaje Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK.

Piše: Dragana Pećo

Bugarski poslovni registar odbio je da prihvati dokumenta koja je u oktobru prošle godine, nekoliko dana nakon što je KRIK otkrio da je Mali kupio 24 apartmana, podnela njegova advokatica Ana Ivanova Panajotova.

Ovom dokumentacijom Siniša Mali trebalo je da bude izbrisan sa mesta direktora misterioznih firmi sa Britanskih devičanskih ostrva preko kojih su kupljene luksuzne nekretnine u bugarskom letovalištu Sveti Nikola na Crnom moru. Umesto njega, advokatica je zatražila da ona bude upisana kao direktor ovih kompanija.

Dokumenta su odbačena prošle nedelje jer je poslovni registar utvrdio da su neispravna. Panajotova nije dostavila zvaničan prevod dokumentacije o ofšor kompanijama na bugarski jezik, navodi se u obrazloženju objavljenom na sajtu registra.Kompleks Sveti Nikola u Bugarskoj

Siniša Mali je, tako, i dalje direktor ovih ofšor kompanija i može da upravlja apartmanima u Bugarskoj, vrednim više od pet miliona evra.

Mali je stanove kupio od bivšeg direktora srpskog ogranka „Lukoila“ Srđana Dabića. Njih dvojica poznaju se od ranije – Mali je bio na čelu Centra za tendere Agencije za privatizaciju 2003. godine i sa Dabićem je dogovorio da „Lukoil“ kupi lanac srpskih benzinskih pumpi „Beopetrol“. Ovu privatizaciju, Savet za borbu protiv korupcije označio je kao koruptivnu.

Jedan od kupljenih stanova gradonačelnik Beograda uknjižio je na svoje ime.

Ucitavanje sadrzaja u toku...
jul 7, 2016 - 9:23 - Redakcija Opozicionar ©