Pretnje Kesiću su pretnje svima koji misle svojom glavom

jun 24, 2016 - 23:30 - Redakcija Opozicionar ©

Pretnje Kesiću su pretnje svima koji misle svojom glavom

[nextpage title=“Strana 1″ ]

Voditelju emisije „24 minuta“, Zoranu Kesiću – kome su nedavno upućene pretnje smrću – kolege, novinari, građani su pružili podršku u Mikser Hausu, na skupu „Veče podrške Zoranu Kesiću i medijima na umoru“.

Na skupu su otvorena brojna pitanja – zbog čega je danas u Srbiji novinarima potrebna hrabrost za javnu reč, da li postoji granica posle koje ćutanje mora da ustukne pred rečima? Sa skupa podrške stiže poruka – pretnje Zoranu Kesiću su pretnje „svima koji misle svojom glavom“.

[/nextpage]

[nextpage title=“Strana 2″ ]

„Živimo u zemlji u kojoj je jednom čoveku prećeno smrću zbog ničega, zapravo zbog montiranog snimka nekakvog, to je direktan atak na njega, to je direktan atak na njuz net koji stoji iza njega i direktan atak na sve na koji mislimo svojom glavom“, poručio je radijski voditelj Igor Brakus.

„Dok smo se devedesetih mogli da kritikujemo Miloševića, sistem i tako dalje… Nikada nismo imali direktan odgovor od bilo koga. Danas je naš premijer počistio sve između sebe i novinara, odnosno sebe i javnosti“, dodala je Vesna Mališić, zamenica glavnog urednika nedeljnika NIN.

„Nismo mi toliko hrabri, koliko su oni kukavice i hvala im na tome što mi ispadamo izuzetno hrabri, jer su oni izuzetne kukavice“, zaključio je novinar Mihajlo Medenica.

Na skupu su govorili i glumica Bojana Maljević, novinarka Tamara Skrozza, reditelj Dejan Mijač…

(Izvor: N1)

[/nextpage]

jun 24, 2016 - 23:30 - Redakcija Opozicionar ©