BRAVO! Ovako se predstavlja Srbija, a ne po kafanama i pognute glave!

april 30, 2016 - 16:19 - Redakcija Opozicionar ©

BRAVO! Ovako se predstavlja Srbija, a ne po kafanama i pognute glave!

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina nalaze se trenutno u Stokholmu, u Kraljevskoj palati, gde borave kao gosti švedske Kraljevske porodice povodom 70. rođendana Njegovog Veličanstva Kralja Karla Gustava XVI.

Prestolonaslednik i Princeza su zajedno sa svojim domaćinima, Kraljem i Kraljicom Švedske i švedskom Kraljevskom porodicom i članovima kraljevskih porodica iz celog sveta prisustvovali sinoć koncertu klasične muzike švedske Kraljevske opere u “Štokholmskom nordijskom muzeju”, a današnji dan počeo je blagodarenjem švedskom monarhu u Kraljevskoj kapeli. Reč je o posebno svečanoj ceremoniji koja se organizuje samo u ključnim događajima za švedsku Kraljevsku porodicu poput rođendana, krštenja ili godišnjica.

Ispred Kraljevske palate je usledio defile oružanih snaga, koji je posmatralo više hiljada građana. Uslediće i prijem za predstavnike Vlade, Parlamenta i Vojske, a proslava Kraljevog rođendana biće zvanično završena večeras, gala večerom u Kraljevskom Dvoru.

13096270_10156823282580324_162639182756953206_n

Svečanostima u čast Kraljevog 70. rođendana prisustvuju Kralj Karl Gustav XVI i Kraljica Silvija od Švedske, Princeza Viktorija i Princ Danijel od Švedske, Princ Karl Filip od Švedske, Princeza Madlin od Švedske sa suprugom Kristofom O Nilom, Princeza Kristina i Tord Magnuson, Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina, Kralj Huan Karlos i Kraljica Sofija od Španije, Princ Albert od Monaka, Kraljica Margareta II od Danske, Car Simeon i Carica Margarita od Bugarske, Prestolonaslednik Frederik i Princeza Meri od Danske, Princeza Margareta i Princ Radu od Rumunije, Grofica Mariana Bernadot, Princeza Hisako od Takamade.

Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina prisustvovaće večeras gala večeri u čast Kraljevog rođendana, a sutra, u nedelju, zajedno sa pravoslavnim vernicima prisustvovaće Vaskršnjoj liturgiji u Srpskoj pravoslavnoj crkvi “Sveti Sava” u Stokholmu, kojom će načelstvovati Njegovo Preosveštenstvo Episkop britansko-skandinavski G. Dositej.

 

(Izvor: royalfamily.org)

Ucitavanje sadrzaja u toku...
april 30, 2016 - 16:19 - Redakcija Opozicionar ©